CMYK-Testbestanden voor Direct-To-Film profielen

Als je werkt met een Direct-To-Film printer dan is deze altijd aangestuurd door RIP- of PRINTsoftware (zie ook onze pagina over "Software").

Bijna alle RIP's - een afkorting voor Raster Image Processor - gebruiken CMYK-profielen met hun printerdrivers die speciaal voor de RIP zijn geschreven.

Vaak dienen vooraf de inktlimieten ingesteld te worden. Dit doen we samen met u als klant. In vele gevallen kan dit op afstand via een remote-sessie; ook komt het voor dat we dit het beste op locatie kunnen uitvoeren. Zodra de inktlimieten per kleur en in de samendruk zijn bepaald en er een linearisatie is berekend kunnen we het ICC-profiel gaan maken.

Maak je gebruik van een RIP waar geen profielgenerator in zit - zoals bijvoorbeeld Roland VersaWorks of ArcoRIP - dan kun je gebruik maken van de onderstaande 3 pagina's. Deze print je met de mediasetting waar de inktlimieten en linearisatie in staan, maar nog geen profiel - een lineaire printomgeving dus.

 

Vervolgens stuur je de prints op naar het adres wat je vindt op de Contactpagina. Drie werkdagen nadat we je testprints hebben ontvangen is je ICC-profiel gereed en kunnen samen met u uw mediasetting compleet maken en op afstand wat testen printen ter controle.

 

Aanwijzingen bij het printen van de testbestanden

- Print en sublimeer alle pagina's

- Print de testcharts gespiegeld

- Print de testcharts op 100%